Υλικά

  • 4 φιλέτα πέστροφας
  • 50 γρ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2-3 κ. σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο και σπασμένο
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ανάβετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Στρώνετε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω σε λαδωμένο ταψάκι.
  3. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το ψωμί τριμμένο, το βούτυρο, το μαϊντανό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, καθώς και τη μισή ποσότητα κουκουνάρι.
  4. Στρώστε το μείγμα πάνω από τα φιλέτα και ραντίστε με ελαιόλαδο. Ψήστε στο γκριλ για 5 λεπτά.
  5. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο κουκουνάρι και σερβίρετε με έξτρα λεμόνι.