Υλικά για 2 άτομα

  • 5 αβγά
  • 4 κουταλιές σούπας γάλα
  • 3-4 κουταλιές σούπας τριμμένο τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
  • 2-3 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και στραγγίζουμε τα μανιτάρια από τα νερά της κονσέρβας.
Βήμα 2
Σπάμε τα αβγά σε ένα μπόλ τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη καλά ή με πιρούνι, προσθέτουμε το τυρί, το γάλα, το αλατοπίπερο και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Βήμα 3
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε αντικολλητικό μεγάλο σχετικά τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια.
Βήμα 4
Τα σοτάρουμε για λίγο να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτουμε και τα λουκάνικα που έχουμε τηγανίσει ελαφρώς κι ανακατεύουμε μερικά λεπτά όλα μαζί.
Βήμα 5
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα χτυπημένα αβγά και ψήνουμε την ομελέτα για μερικά λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει από την κάτω πλευρά της.
Βήμα 6
Με τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου πιάτου από την επιφάνεια του τηγανιού μας γυρίζουμε και ψήνουμε την ομελέτα κι από την άλλη πλευρά.
Βήμα 7
Σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα κ αν σας αρέσει πασπαλίζετε με επιπλέον πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.