Υλικά

  • 2 ντάκοι
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα
  • Ελαιόλαδο
  • Ρακή
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το καρύδι μας και το κουκουνάρι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ψίχα.
  2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ. Δοκιμάζουμε και αναλόγως προσθέτουμε το κρίταμο για να το κάνουμε όσο δυνατό μας αρέσει. Χτυπάμε λίγο ακόμα ώστε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, και το πέστο είναι έτοιμο.
  3. Σ’ ένα μεγάλο πιάτο τοποθετούμε τους ντάκους, τους οποίους πρώτα έχουμε βρέξει με νερό και ρακή.
  4. Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και τη φέτα. Βάζουμε τη ντομάτα, τη φέτα και τη ρίγανη. Περιχύνουμε τους ντάκους με το πέστο και βάζουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τελειώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.