Υλικά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι  και κάρδαμο, καθώς και το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό.
  2. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά.
  3. Πολτοποιούμε τη σούπα και τη βάζουμε να πάρει μια βράση.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μόλις ξαναπάρει βράση, προσθέτουμε το βούτυρο.