Υλικά για 2-4 άτομα

– 2 κιλά σπανάκι

– 2 κούπες τσαγιού πέννες

– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

– 6 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

– 6 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές

– 6 κουταλιές λάδι

– Αλάτι

– Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζουμε το σπανάκι, πλένετε και βάλτε το να βράσει με ελάχιστο νερό και αλάτι. Το σουρώνετε και το ψιλοκόβετε με το ψαλίδι ή το περνάτε από χοντρό μύλο. Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζετε τις πέννες για 5 λεπτά ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο.
Βήμα 2
Βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι το σπανάκι μαζί με τις πέννες, προσθέτετε το σκόρδο, 4 κουταλιές αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 3
Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί για 10 λεπτά. Σε τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι λαδάκι και σοτάρετε για 5 λεπτά τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
Βήμα 4
Ρίχνετε πάνω από το σπανάκι και ψήνετε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
TAGS