Υλικά

  • 2 κιλά σπανάκι
  • 2 κούπες τσαγιού πέννες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 6 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
  • 6 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε το σπανάκι, πλένετε και βάλτε το να βράσει με ελάχιστο νερό και αλάτι. Το σουρώνετε και το ψιλοκόβετε με το ψαλίδι ή το περνάτε από χοντρό μύλο. Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζετε τις πέννες για 5 λεπτά ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο.
  2. Βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι το σπανάκι μαζί με τις πέννες, προσθέτετε το σκόρδο, 4 κουταλιές αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά.
  3. Βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθεί για 10 λεπτά. Σε τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι λαδάκι και σοτάρετε για 5 λεπτά τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
  4. Ρίχνετε πάνω από το σπανάκι και ψήνετε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.