Η φέτα, αν και συχνά κατηγορείται για τα λιπαρά και το αλάτι της, είναι στην πραγματικότητα μια πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών. Περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες Α, Β2 και Β12, συμβάλλοντας στην υγεία των οστών, του ανοσοποιητικού και στη ρύθμιση του γλυκαιμικού προφίλ. Επιπλέον, τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά της ευνοούν την καρδιά, ενώ τα προβιοτικά και ο ψευδάργυρος ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού.

Υλικά (3 μερίδες)

  • 80 γρ. φέτα, κομμένη σε μπαστούνια (σύνολο 4)
  • 1 μεγάλο μπολ με δημητριακά καλαμποκιού, θρυμματισμένα με τα χέρια (όχι σε μπλέντερ – δεν θέλουμε να γίνει σκόνη)
  • 1 μπολ με αλεύρι βρώμης
  • 3 ασπράδια, ανακατεμένα με πιπέρι
  • μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Παίρνουμε τα μπαστούνια φέτας ένα-ένα και τα βουτάμε πρώτα στο μπολ με το αλεύρι βρώμης.
  • Βήμα 2: Στη συνέχεια, τα περνάμε από το μπολ με τα ασπράδια και το πιπέρι.
  • Βήμα 3: Τέλος, τα βάζουμε στο μπολ με τα θρυμματισμένα δημητριακά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
  • Βήμα 4: Τοποθετούμε τα παναρισμένα μπαστούνια φέτας σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, για 15 λεπτά.
  • Βήμα 5: Αφήνουμε να κρυώσουν για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με λίγο μέλι από πάνω.

Διατροφική αξία ανά 2 μπαστούνια

  • Ενέργεια: 230 kcal
  • Υδατάνθρακες: 14,6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11,4 γρ.
  • Λιπαρά: 8,2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,7 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ