Ανάλογα με την ποικιλία, το χρώμα των κερασιών ποικίλλει από το κίτρινο έως το σχεδόν μαύρο, περνώντας από αποχρώσεις όπως το ανοιχτό και βαθύ κόκκινο, το μπορντό και το σκούρο μωβ. Όποια κι αν είναι η ποικιλία όμως, τα κεράσια είναι πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ξεχωρίζουν για την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες, στοιχεία που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού και στην υγεία του δέρματος, ενώ το κάλιο είναι απαραίτητο για τη σύσπαση των μυών, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Οι φυτικές ίνες, τέλος, υποστηρίζουν τη φυσιολογική λειτουργία του πεπτικού, ενισχύοντας την εντερική χλωρίδα και διευκολύνοντας τις τακτικές κενώσεις.

Υλικά (6-7 μερίδες)

  • 3 μπανάνες
  • 10-15 κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 ½ κ.σ. μέλι
  • ½ κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Τοποθετούμε τις μπανάνες και τα κεράσια στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
  • Βήμα 2: Βάζουμε τα φρούτα, το μέλι και το γάλα σε ένα μίξερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει υφή παγωτού, χωρίς εμφανή κομμάτια φρούτου.
  • Βήμα 3: Μεταφέρουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 1-2 ώρες ακόμα.
  • Βήμα 4: Σερβίρουμε σε μπολ, γαρνίροντας με 1-2 φύλλα δυόσμου.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 135 kcal
  • Υδατάνθρακες: 11,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2,2 γρ.
  • Λιπαρά: 1,4 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI