Το κεράσι είναι, ίσως, το πιο νόστιμο και λαχταριστό φρούτο που μας φέρνει το τέλος της άνοιξης. Με το χαρακτηριστικό του κόκκινο χρώμα και τη γλυκόξινη γεύση του, δύσκολα του αντιστέκεται κανείς. Το έντονο χρώμα του οφείλεται στις ανθοκυανίνες, φυσικές χρωστικές με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, προστατεύοντας τον οργανισμό από τη φθορά και την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών. Αποτελεί φυσική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών Α και C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, φυλλικού οξέος, αλλά και πολύτιμων μετάλλων όπως σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκός. Είναι πλούσιο σε φυτοστερόλες και φυτικές ίνες, ενώ δεν περιέχει κορεσμένα λιπαρά ή νάτριο. Και το καλύτερο; Κάθε κεράσι αποδίδει μόλις 3-4 θερμίδες κατά μέσο όρο, κάτι που το καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους — γι’ αυτό και αποτελεί σταθερή αγαπημένη επιλογή των διατροφολόγων.

Υλικά (4-5 κομμάτια)

  • 4 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1½ κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 12–15 κεράσια, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι
  • 30 γρ. κουβερτούρα με στέβια, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και το κακάο μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη σοκολατένια μους.
  • Βήμα 2: Απλώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού σε ένα πυρέξ.
  • Βήμα 3: Τοποθετούμε από πάνω τα κεράσια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 1–2 ώρες.
  • Βήμα 4: Βγάζουμε από την κατάψυξη και κόβουμε σε κομμάτια με τα χέρια.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι

  • Ενέργεια: 153 kcal
  • Υδατάνθρακες: 7,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 9,8 γρ.
  • Λιπαρά: 0,6 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,2 γρ.

*H φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI