Υλικά
- 2 χοιρινές μπριζόλες
- 2 κ. σ. μέλι
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ. γλ. ξύδι ρυζιού
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες και στη συνέχεια θρυμματισμένες
- 1 κ. σ. ηλιέλαιο
- 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- Μια μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το μέλι, τη σόγια, το ξύδι ρυζιού και το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε το λάδι και το βούτυρο σε ένα άλλο μπολ.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Αλείψτε τις μπριζόλες παντού με το μείγμα λαδιού και βουτύρου, αλατοπιπερώστε και ψήστε τα για 4- 6 λεπτά, γυρίζοντας στα μισά του χρόνου μέχρι να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
- Ανασηκώστε το χοιρινό από το τηγάνι σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια τσιμπίδα, κατόπιν αλείψτε με το μείγμα μελιού και τις δύο πλευρές και επιστρέψτε το στο τηγάνι για να ψηθούν καλά από κάθε πλευρά.
- Αφήστε να ξεκουραστούν για μερικά λεπτά και, στη συνέχεια, περιχύστε τις μπριζόλες με τους χυμούς από το τηγάνι για να σερβίρετε.
- Πασπαλίστε με τον μαϊντανό αν θέλετε.