Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο οσομπούκο
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
- 2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 2/3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας σε κύβους
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Για τη γκρεμολάτα:
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Πασπαλίστε ελαφρά το κρέας με αλεύρι.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μοσχάρι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει εξωτερικά. Αφαιρέστε το σε ένα μπολ και κρατήστε το ζεστό.
- Προσθέστε στο τηγάνι δύο σκελίδες σκόρδο και το κρεμμύδι, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Επιστρέψτε το μοσχάρι στο τηγάνι και ανακατέψτε το καρότο και το κρασί. Σιγοβράστε για 10 λεπτά.
- Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και το ζωμό βοδινού κρέατος και αλατοπιπερώστε.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα, περιχύνοντας το μοσχάρι κάθε 15 λεπτά περίπου. Το κρέας θα πρέπει να είναι τρυφερό, αλλά να μην ξεκολλάει από το κόκαλο.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τον μαϊντανό με 1 σκελίδα σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίστε το μοσχάρι με την γκρεμολάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 