Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
- 1/2 φλ. τσαγιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 3 φλ. τσαγιού βρώμη
- Για την επικάλυψη φυστικοβούτυρου (προαιρετικά):
- 3 κ. σ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- 2 κ. γλ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το κακάο. Μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας.
- Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και, στη συνέχεια, συνεχίστε να βράζετε για 1 λεπτό.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέστε τη βρώμη και ανακατέψτε καλά.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι βγάλτε γεμάτες με μείγμα κουταλιές της σούπας για κάθε μπισκότο.
- Μπορείτε είτε να τα αφήσετε στο σχήμα του κουταλιού είτε να τα πατήσετε ελαφρώς με τα χέρια σας για να ισιώσουν και να είναι πιο ομοιόμορφα.
- Αν θέλετε να γαρνίρετε με την επικάλυψη φυστικοβούτυρου, λιώστε το φυστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας μαζί στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε για να αναμειχθούν και στη συνέχεια περιχύστε τα μπισκότα με ένα κουτάλι.
- Αν σκοπεύετε να συσκευάσετε τα μπισκότα για να τα φάτε στο δρόμο, παραλείψτε το γαρνίρισμα.
- Μεταφέρετε τα μπισκότα σε ένα αεροστεγές δοχείο.
- Τα μπισκότα διατηρούνται για περίπου μια εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου ή ένα μήνα αν διατηρηθούν στο ψυγείο. Αν προσθέσατε την επικάλυψη φυστικοβούτυρου, διατηρήστε τα στο ψυγείο για να παραμείνει σταθερό.