Υλικά
- 1 κιλό μύδια
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ. σ. μέλι
- 1- 2 πιπεριές τσίλι
- 1/2 κ. γλ. κύμινο
- 1 κ. σ. κόκκινο ή λευκό ξύδι
- 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- Αλάτι κατά βούληση
- Θρυμματισμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
- 4 κ. σ. βούτυρο
- 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το φύλλο δάφνης μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
- Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε το μέλι, τις φρέσκες κόκκινες πιπεριές τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ξύδι και ανακατέψτε τα όλα καλά.
- Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για 3- 4 λεπτά.
- Προσθέστε τα μύδια μαζί με το ζωμό κοτόπουλου. Μαγειρέψτε για 6- 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια.
- Αφαιρέστε τα μύδια σε ξεχωριστή κατσαρόλα ή μπολ.
- Προσθέστε το βούτυρο στη σάλτσα προσθέστε και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει. Προσθέστε ξανά τα μύδια μαζί με το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε σε ένα μπολ μαζί με ψωμί και απολαύστε.