Υλικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 1/8 κ. σ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα βρώμης
  • 100 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης για να ανακατέψετε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
  2. Ανακατέψτε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ξύνοντας τον πυθμένα, τα τοιχώματα και τις γωνίες της κατσαρόλας, μέχρι η κρέμα να πήξει, να αρχίσει να φουσκώνει, για 5 έως 10 λεπτά.
  4. Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε έντονα μέχρι η κρέμα να γίνει πολύ πηχτή και λεία, περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε μέσα τη βανίλια.
  6. Μοιράστε την κρέμα σε ατομικά μπολ και σερβίρετε ζεστή, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα. Θα πήξει καθώς κρυώνει.