Υλικά

  • 500 γρ. λαζάνια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 500 γρ. τριμμένο γκούντα
  • 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 500 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι
  • 2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο ψητό κοτόπουλο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο και κλείστε το αλουμινόχαρτο σε μια σφιχτή θήκη.
  3. Ψήστε το σκόρδο στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
  4. Προσθέστε το ψημένο σκόρδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλάτι, κρέμα γάλακτος, ζωμό κοτόπουλου και μαύρο πιπέρι. Βράστε αργά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και προσθέστε σιγά- σιγά το γκούντα και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσουν καλά.
  6. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για άλλα 3- 5 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
  7. Απλώστε ομοιόμορφα μια κουτάλα σάλτσας στον πάτο ενός πυρέξ και τοποθετήστε από πάνω μια στρώση λαζάνια.
  8. Καλύψτε τα ζυμαρικά με άλλη μια κουτάλα από τη σάλτσα τυριών, ακολουθούμενη από μια στρώση κοτόπουλου και μια στρώση μοτσαρέλα.
  9. Επαναλάβετε τις στρώσεις με την ίδια σειρά μέχρι να γεμίσει το πυρέξ, τελειώνοντας με μια στρώση μοτσαρέλα.
  10. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25 λεπτά.
  11. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει.
  12. Αφήστε τα λαζάνια να ξεκουραστούν για 10 λεπτά, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστά.