Υλικά
- 500 γρ. λαζάνια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 500 γρ. τριμμένο γκούντα
- 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 500 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι
- 2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο ψητό κοτόπουλο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο και κλείστε το αλουμινόχαρτο σε μια σφιχτή θήκη.
- Ψήστε το σκόρδο στο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
- Προσθέστε το ψημένο σκόρδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλάτι, κρέμα γάλακτος, ζωμό κοτόπουλου και μαύρο πιπέρι. Βράστε αργά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και προσθέστε σιγά- σιγά το γκούντα και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσουν καλά.
- Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για άλλα 3- 5 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
- Απλώστε ομοιόμορφα μια κουτάλα σάλτσας στον πάτο ενός πυρέξ και τοποθετήστε από πάνω μια στρώση λαζάνια.
- Καλύψτε τα ζυμαρικά με άλλη μια κουτάλα από τη σάλτσα τυριών, ακολουθούμενη από μια στρώση κοτόπουλου και μια στρώση μοτσαρέλα.
- Επαναλάβετε τις στρώσεις με την ίδια σειρά μέχρι να γεμίσει το πυρέξ, τελειώνοντας με μια στρώση μοτσαρέλα.
- Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 25 λεπτά.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει.
- Αφήστε τα λαζάνια να ξεκουραστούν για 10 λεπτά, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστά.