Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα πέστο
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 αυγό, χτυπημένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και απλώστε μισό φλιτζάνι από το πέστο ομοιόμορφα πάνω στη σφολιάτα.
- Πασπαλίστε τη μισή παρμεζάνα πάνω από το πέστο.
- Κόψτε σε λωρίδες και διπλώστε κάθε λωρίδα στη μέση και στη συνέχεια σηκώστε την και στρίψτε την μερικές φορές.
- Τοποθετήστε τα στριφτά κομμάτια σε ένα ταψί ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
- Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φύλλο σφολιάτας και το υπόλοιπο πέστο και παρμεζάνα.
- Αλείψτε κάθε στριφτάρι με το χτυπημένο αυγό.
- Ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά πριν σερβίρετε.