Υλικά

  • 4 μέτρια μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα, χτυπημένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί Marsala
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαγειρικό σέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ρηχό πιάτο ή μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  2. Καλύψτε τα κομμάτια κοτόπουλου με το μείγμα αλευριού.
  3. Σε μία κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ροδίστε ελαφρώς.
  4. Αναποδογυρίστε τα κομμάτια κοτόπουλου και προσθέστε τα μανιτάρια. Ρίξτε το κρασί και το σέρι.
  5. Σκεπάστε την κατσαρόλα σιγοβράστε το κοτόπουλο για 10 λεπτά, γυρίζοντας το μία φορά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ και να τρέχουν καθαρά τα υγρά.
  6. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!
  7. Σερβίρετε με ρύζι ή σπιτικό πουρέ