Υλικά
- 4 μέτρια μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα, χτυπημένα
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 4 κ. σ. βούτυρο
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού κρασί Marsala
- 1/4 φλ. τσαγιού μαγειρικό σέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα ρηχό πιάτο ή μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Καλύψτε τα κομμάτια κοτόπουλου με το μείγμα αλευριού.
- Σε μία κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ροδίστε ελαφρώς.
- Αναποδογυρίστε τα κομμάτια κοτόπουλου και προσθέστε τα μανιτάρια. Ρίξτε το κρασί και το σέρι.
- Σκεπάστε την κατσαρόλα σιγοβράστε το κοτόπουλο για 10 λεπτά, γυρίζοντας το μία φορά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ και να τρέχουν καθαρά τα υγρά.
- Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!
- Σερβίρετε με ρύζι ή σπιτικό πουρέ