Υλικά
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
- 2/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 120 γρ. μοτσαρέλα σε κύβους
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Κόψτε τις καθαρισμένες πατάτες σε μικρά κομμάτια. Μόλις βράσει το νερό προσθέστε τις πατάτες και αλατίστε το νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Επαναφέρετε σε βρασμό και στη συνέχεια ρυθμίστε το χρονόμετρό σας για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
- Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τις πολτοποιήσετε, όσο το δυνατόν περισσότερο.
- Προσθέστε το κορν φλάουρ, το αλάτι και το πιπέρι. Συνδυάστε χρησιμοποιώντας τα καθαρά σας χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Σχηματίστε μπάλες σε μέγεθος 1/4 φλιτζανιού και ισιώστε τις όσο καλύτερα μπορείτε. Προσθέστε 2- 3 μικρά κυβάκια από το τυρί στο κέντρο και κλείστε τα. Ισιώστε τη γεμιστή τηγανίτα απαλά σε έναν δίσκο. Επαναλάβετε για το υπόλοιπο μείγμα.
- Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε μέσα τις τηγανίτες πατάτας και μαγειρέψτε περίπου 3- 4 λεπτά ανά πλευρά. Χαμηλώστε τη φωτιά αν αρχίσουν να ψήνονται πολύ γρήγορα.