Υλικά
- 800 γρ. στήθος κοτόπουλο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 2 κ. σ. πάπρικα
- 1 κ. σ. αλάτι
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού νιφάδες καλαμποκιού
- 4 αυγά
Εκτέλεση
- Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο μαζί με τις νιφάδες καλαμποκιού σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει καλά και ανακινήστε την για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να καλυφθούν.
- Τοποθετήστε τις επικαλυμμένες λωρίδες κοτόπουλου σε ένα air fryer ρυθμισμένο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Για να φτιάξετε τη σάλτσα μελιού σοτάρετε το σκόρδο με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, μια πρέζα αλάτι και 2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς.
- Περιχύστε τη σάλτσα μελιού πάνω από το τραγανό κοτόπουλο για μια γλυκιά και πικάντικη γεύση.