Υλικά

  • 800 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 2 κ. σ. πάπρικα
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού νιφάδες καλαμποκιού
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
  2. Τοποθετήστε το κοτόπουλο μαζί με τις νιφάδες καλαμποκιού σε μια σακούλα τροφίμων που κλείνει καλά και ανακινήστε την για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να καλυφθούν.
  3. Τοποθετήστε τις επικαλυμμένες λωρίδες κοτόπουλου σε ένα air fryer ρυθμισμένο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  4. Για να φτιάξετε τη σάλτσα μελιού σοτάρετε το σκόρδο με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
  5. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, μια πρέζα αλάτι και 2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  6. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς.
  7. Περιχύστε τη σάλτσα μελιού πάνω από το τραγανό κοτόπουλο για μια γλυκιά και πικάντικη γεύση.