Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού κριθαράκι
 - 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
 - 1 κ. σ. ελαιόλαδο
 - 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 - 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
 - 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
 - Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
 - Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα, αφήστε το ζωμό να πάρει βράση.
 - Προσθέστε το κριθαράκι στο ζωμό που βράζει και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, συνήθως περίπου 9-10 λεπτά, μέχρι να γίνει al dente.
 - Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
 - Προσθέστε τα ντοματίνια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
 - Ανακατέψτε το φρέσκο σπανάκι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαραθεί.
 - Μόλις μαγειρευτεί το κριθαράκι, στραγγίστε τα περιττά υγρά και προσθέστε το στο τηγάνι με τις ντομάτες και το σπανάκι.
 - Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
 - Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα.