Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1/2 φλ. τσαγιού παλαιωμένο βαλσάμικο ξύδι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. Worcestershire sauce
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού πράσινο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/8 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ. γλ. μέλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
  • 4 σουβλάκια

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το βαλσαμικό ξύδι, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα Worcestershire, το σκόρδο, το πράσινο κρεμμύδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το καγιέν και το μέλι σε ένα μπολ. Προσθέστε το δεντρολίβανο και αφήστε στην άκρη.
  2. Κόψτε το μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους π και προσθέστε το στη μαρινάδα. Ανακατέψτε για να καλυφθούν καλά όλοι οι κύβοι. Τυλίξτε το και βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα αν είναι δυνατόν.
  3. Τοποθετήστε το μοσχάρι σε 4 σουβλάκια και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας πριν τα ψήσετε στη σχάρα. Κρατήστε τυχόν περίσσεια μαρινάδας για το ψήσιμο.
  4. Ψήστε σε δυνατή φωτιά, αλείφοντας περιστασιακά με τη μαρινάδα, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά για μέτριο ή μέχρι το μοσχάρι να φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ψησίματος. Αφαιρέστε το κρέας από τη σχάρα και αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
  5. Εντωμεταξύ, βράστε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μια κατσαρόλα. Σουρώστε και χρησιμοποιήστε την ως σάλτσα για το σερβίρισμα.