Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού πένες
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες πιπεριές
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- Για το ντρέσινγκ:
- 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1/2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. γλ. κίτρινο κάρυ σε σκόνη
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ. σ. μέλι
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει στη φωτιά.
- Προσθέστε τις πένες και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώστε τα ζυμαρικά, μεταφέρετε τα σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, ετοιμάστε το ντρέσινγκ σαλάτας συνδυάζοντας το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού, τη σκόνη κάρυ, το φρέσκο άνηθο, το λιωμένο σκόρδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
- Βγάλτε τα ζυμαρικά που έχουν κρυώσει από το ψυγείο και προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τα κρεμμύδια στο μπολ.
- Περιχύστε το κρεμώδες ντρέσινγκ σαλάτας πάνω από τα ζυμαρικά και τα λαχανικά και ανακατέψτε για να καλυφθούν όλα τα υλικά.
- Καλύψτε και τοποθετήστε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά, έως και 24 ώρες.