Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού πέστο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε χοντρές μεγάλες λωρίδες. Ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού, κόψτε το σε τρεις ή δύο λωρίδες. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα όλες τις λωρίδες, μπροστά και πίσω, με αλάτι και πιπέρι.
- Απλώστε το μισό πέστο σε όλο τον πάτο του ταψιού σας.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο ταψί, τοποθετώντας το σε ομοιόμορφη στρώση. Αδειάστε από πάνω το υπόλοιπο πέστο και απλώστε το με ένα πινέλο ή μια σπάτουλα για να καλυφθεί το κοτόπουλο καλά.
- Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20- 25 λεπτά.
- Ξεσκεπάστε, πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα και τοποθετήστε ξανά στο φούρνο ψήνοντάς το μέχρι να λιώσει το τυρί. Μην το παρακάνετε με το ψήσιμο, θέλετε το κρέας ζουμερό.
- Η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να είναι 74 βαθμούς.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με νιφάδες πιπεριάς τσίλι.