Υλικά
- 1 κιλό σολομό, κομμένο σε κύβους (χωρίς δέρμα)
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. μέλι
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες πιπεριού τσίλι
- Αλάτι κατά βούληση
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ανακατέψτε το λάδι με το λεμόνι, το σκόρδο, το μέλι και όλα τα μπαχαρικά.
- Προσθέστε την τριμμένο παρμεζάνα, δοκιμάστε και προσαρμόστε αν χρειάζεται.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κύβους σολομού με το 1/3 της σάλτσας. Κρατήστε την υπόλοιπη σάλτσα ξεχωριστά. Μπορείτε να τον μαρινάρετε όλη τη νύχτα ή να τον μαγειρέψετε αμέσως.
- Τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10- 12 λεπτά.
- Μεταφέρετε το σολομό στο πιάτο, σερβίρετε με ρύζι και λαχανικά και προσθέστε λίγη από τη σάλτσα που κρατήσατε.