Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού χουρμάδες
- 1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο (ή βούτυρο αμυγδάλου)
- 2 κ. σ. κακάο σε σκόνη
- Για γαρνίρισμα (προαιρετικά):
- 2 κ. σ. σοκολάτα, λιωμένη
- Ανθό αλατιού
Εκτέλεση
- Στρώστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα.
- Βγάλτε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και μουλιάστε τους σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.
- Στεγνώστε τους και βάλτε τους κατευθείαν στον επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε τους για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν εντελώς.
- Προσθέστε το βούτυρο ξηρών καρπών και τη σκόνη κακάο και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και πιέστε την προς τα κάτω με μια μικρή λαστιχένια σπάτουλα ή τα δάχτυλά σας, μέχρι να γίνει επίπεδη και ομοιόμορφη.
- Μεταφέρετε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για 30 λεπτά.
- Αν γαρνίρετε με τη λιωμένη σοκολάτα, αφήστε πρώτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθετήστε στο ψυγείο.