Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού χουρμάδες
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο (ή βούτυρο αμυγδάλου)
  • 2 κ. σ. κακάο σε σκόνη
  • Για γαρνίρισμα (προαιρετικά):
  • 2 κ. σ. σοκολάτα, λιωμένη
  • Ανθό αλατιού

Εκτέλεση

  1. Στρώστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα.
  2. Βγάλτε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και μουλιάστε τους σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.
  3. Στεγνώστε τους και βάλτε τους κατευθείαν στον επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε τους για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν εντελώς.
  4. Προσθέστε το βούτυρο ξηρών καρπών και τη σκόνη κακάο και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και πιέστε την προς τα κάτω με μια μικρή λαστιχένια σπάτουλα ή τα δάχτυλά σας, μέχρι να γίνει επίπεδη και ομοιόμορφη.
  6. Μεταφέρετε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί για 30 λεπτά.
  7. Αν γαρνίρετε με τη λιωμένη σοκολάτα, αφήστε πρώτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τοποθετήστε στο ψυγείο.