Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. γλυκού αλάτι
- 3 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκες φράουλες, κομμένες σε κύβους
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέστε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε μέσα τις φράουλες.
- Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 25- 30 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
- Αφήστε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια, σε μια σχάρα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν επιθυμείτε.