Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. γλυκού αλάτι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκες φράουλες, κομμένες σε κύβους
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Προσθέστε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε μέσα τις φράουλες.
  4. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 25- 30 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
  5. Αφήστε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια, σε μια σχάρα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν επιθυμείτε.