Υλικά
- 1/2 κιλό καρότα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- Από 1/2 γεμάτο κ. γλ. πάπρικα, σκόνη τσίλι, σκόνη κρεμμυδιού και ιταλικό καρύκευμα βοτάνων
- Αλάτι κατά βούληση
- 3/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Κόψτε τα καρότα κατά μήκος και στη συνέχεια στη μέση, ώστε να υπάρχει μια επίπεδη πλευρά σε κάθε κομμάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα, τα μπαχαρικά και αλάτι ανάλογα με τη γεύση και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα καρότα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
- Βάλτε τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα σε ένα ρηχό μικρό μπολ και βουτήξτε την επίπεδη κομμένη πλευρά κάθε καρότου στο τυρί.
- Μεταφέρετε κάθε κομμάτι, σε απόσταση μεταξύ τους, στο ταψί με την πλευρά του τυριού προς τα κάτω. Ψήστε τα για 20- 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.