Υλικά

  • 1/2 κιλό καρότα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Από 1/2 γεμάτο κ. γλ. πάπρικα, σκόνη τσίλι, σκόνη κρεμμυδιού και ιταλικό καρύκευμα βοτάνων
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Κόψτε τα καρότα κατά μήκος και στη συνέχεια στη μέση, ώστε να υπάρχει μια επίπεδη πλευρά σε κάθε κομμάτι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα, τα μπαχαρικά και αλάτι ανάλογα με τη γεύση και ανακατέψτε.
  4. Προσθέστε τα καρότα και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
  5. Βάλτε τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα σε ένα ρηχό μικρό μπολ και βουτήξτε την επίπεδη κομμένη πλευρά κάθε καρότου στο τυρί.
  6. Μεταφέρετε κάθε κομμάτι, σε απόσταση μεταξύ τους, στο ταψί με την πλευρά του τυριού προς τα κάτω. Ψήστε τα για 20- 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.