Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο σολομού
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 180 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1/3 φλ. τσαγιού τυρί πεκορίνο τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σκουπίστε το σολομό και αλατοπιπερώστε καλά.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέστε το σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω και ψήστε τον για περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος των φιλέτων. Αφαιρέστε από το τηγάνι όταν είναι έτοιμος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  3. Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
  4. Προσθέστε το κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να μειωθεί για ένα λεπτό.
  5. Ρίξτε τις πιπεριές στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά.
  6. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να δέσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα -περίπου 2- 3 λεπτά.
  7. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μισομαραθεί και προσθέστε το τριμμένο πεκορίνο και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει.
  8. Προσθέστε ξανά το σολομό στο τηγάνι και περιχύστε τα με τη σάλτσα.