Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο σολομού
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 180 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 1/3 φλ. τσαγιού τυρί πεκορίνο τριμμένο
Εκτέλεση
- Σκουπίστε το σολομό και αλατοπιπερώστε καλά.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέστε το σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω και ψήστε τον για περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος των φιλέτων. Αφαιρέστε από το τηγάνι όταν είναι έτοιμος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε το κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να μειωθεί για ένα λεπτό.
- Ρίξτε τις πιπεριές στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να δέσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα -περίπου 2- 3 λεπτά.
- Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μισομαραθεί και προσθέστε το τριμμένο πεκορίνο και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει.
- Προσθέστε ξανά το σολομό στο τηγάνι και περιχύστε τα με τη σάλτσα.