Υλικά

  • 250 γρ. τυρί ρικότα
  • 4 αυγά, χωρισμένα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 175 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • Ψιλοτριμμένη φλούδα από 1 λάιμ
  • 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε νιφάδες
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Λαδώστε και στρώστε τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας κέικ 20 εκατοστών.
  3. Χτυπήστε τη ρικότα, τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τη ζάχαρη στο ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα και το ξύσμα λάιμ.
  4. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα καθαρό, στεγνό μπολ μέχρι να αποκτήσουν μαλακές κορυφές. Προσθέστε το 1/3 από τα ασπράδια μέσα στο μείγμα με τη ρικότα και στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα.
  5. Απλώστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35 λεπτά. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να βγει καθαρό ένα σουβλάκι.
  6. Αφήστε να κρυώσει καλά και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη για να σερβίρετε.