Υλικά
- 250 γρ. τυρί ρικότα
- 4 αυγά, χωρισμένα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. αμυγδαλόψιχα
- Ψιλοτριμμένη φλούδα από 1 λάιμ
- 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε νιφάδες
- Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λαδώστε και στρώστε τη βάση και τα τοιχώματα μιας φόρμας κέικ 20 εκατοστών.
- Χτυπήστε τη ρικότα, τους κρόκους αυγών, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τη ζάχαρη στο ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα και το ξύσμα λάιμ.
- Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα καθαρό, στεγνό μπολ μέχρι να αποκτήσουν μαλακές κορυφές. Προσθέστε το 1/3 από τα ασπράδια μέσα στο μείγμα με τη ρικότα και στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα.
- Απλώστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35 λεπτά. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να βγει καθαρό ένα σουβλάκι.
- Αφήστε να κρυώσει καλά και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη για να σερβίρετε.