Υλικά

  • 700 γρ. μικρά ολόκληρα λευκά μανιτάρια ή μεγαλύτερα μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 5 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού (αντικαταστήστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Για τη μαρινάδα βαλσάμικου: 4 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι, 3 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βάλτε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και ανακατέψτε με το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σκόρδο και ανακατέψτε ξανά.
  4. Ψήστε 35 λεπτά, ανακατεύοντας καλά στα 20 λεπτά, ή μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  5. Ενώ είναι ζεστά, μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ (μαζί με όλους τους χυμούς). Προσθέστε το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
  6. Αφήστε τα μανιτάρια να κρυώσουν και μαρινάρετε για 2 ώρες (χωρίς κάλυμμα), ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, ή για ακόμα καλύτερη γεύση, μαρινάρετε όλη τη νύχτα (σκεπασμένα στο ψυγείο μόλις κρυώσουν).
  7. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς ζεστά.