Εσύ ξέρεις να μου ονοματίσεις ένα από τα πιο υγιεινά δημητριακά; Αν μέσα στις σκέψεις σου είναι η βρώμη, τότε συγχαρητήρια σκέφτεσαι σωστά. Η βρώμη είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως χωρίς γλουτένη, ενώ παράλληλα αποτελεί μια μεγάλη πηγή σημαντικών βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.

Χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα της σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, πρόκειται για μία υπερτροφή, της οποίας η κατανάλωση μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης, αν θέλεις να χάσεις μερικά κιλά, η βρώμη μπορεί να βοηθήσει, αφού έχει υψηλά επίπεδα β-γλυκάνης, η οποία αυξάνει το αίσθημα πληρότητας. Ταυτόχρονα, μπορεί να προάγει την απελευθέρωση του πεπτιδίου YY (PYY), μιας ορμόνης που παράγεται στο έντερο, ως απάντηση στο φαγητό. Αυτή η ορμόνη κορεσμού έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Για τον λόγο αυτό ένα πρωινό με βρώμη είναι ιδανικό, καθώς θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρες και θα έχεις λάβει από νωρίς μέσα στη μέρα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό σου. Αν δεν ξέρεις πώς να συνδυάσεις τη βρώμη και δεν θέλεις απλά να την προσθέσεις στο γιαούρτι σκέτη, σου έχουμε παρακάτω μερικές πεντανόστιμες προτάσεις.

Διάβασε περισσότερα στο Love Yourself