Εξελίξεις στην αγορά του κρασιού

Το ΣτΕ ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
17:55
04/09/2018
Εξελίξεις στην αγορά του κρασιού
4
loading

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί η επιβολή του οποίου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με απόφασή του (1734 της 3-9-2018), ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, μετά την προσφυγή που είχαν υποβάλλει τον Ιανουάριο του 2016 η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τιρνάβου και ένας οινοποιός από τις Σέρρες.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ΔΕ.Φ.Κ.Φ Β 5026381 ΕΞ /16-12-2015 Α.Υ.Ο. (ΦΕΚ 2785/Β/2015) με την οποία εφαρμόστηκε το μέτρο.

«Εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε για το καλό όλου του κλάδου να εισακουστούμε από τα ελληνικά δικαστήρια» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας και πρόσθεσε: «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον διευθυντή μας και έγκριτο νομικό, Θεόδωρο Γεωργόπουλο, που ανέλαβε με επιτυχία το δύσκολο έργο της δικαστικής υπεράσπισης του χώρου σε μία τόσο κρίσιμη υπόθεση».

Μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «ο κλάδος το φώναζε από την πρώτη στιγμή: Ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος. Μας υποσχέθηκαν την πολιτική απόφαση κατάργησής του. Περιμέναμε».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar αΠάτριδες-Μις θαρ.νά

  Ουτε ελευθερη οικονομια ασκουν ουτε Σταλινοφασιστες ειναι .....Απλως εκτελουν ως αλλα Μις θαρ νά εντολες απο την παγκοσμια τοκογλυφικοι τραπεζικη ελιτ της Σιων

 2. avatar ηταν δικαιο

  και εγινε πραξη.....αλλα οχι απο αριστερη κυβερνηση

 3. avatar Τι να πω;

  το ξέρουμε η μάλλον το μάθαμε για χρόνια πολλά κύριε Σκούρα.
  Οι φόροι των συνήθων υποζυγίων (μισθωτοί - συνταξιούχοι) είναι δίκαιοι.
  Όλοι οι άλλοι φόροι δηλαδή οι δικοί σας είναι άδικοι και για αυτό τους αποφεύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι.

  1. avatar Νίκος Δημήτρης Παππάς

   Μια και είναι άδικοι οι φόροι στους παρακάτω πού αναφέρεις άς βάλουμε Και άλλους φόρους έτσι γιατί από κάπου πρέπει να τα πάρουμε; ;οι τύποι εκτός από επικίνδυνοι είναι και ανίκανοι προσπαθούν να εφαρμόσουν ελεύθερη οικονομία ενώ είναι Σταλινοφασίστες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει