Για Σεπτέμβριο πάει η λοταρία αποδείξεων

Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
7:40
28/07/2017
Για Σεπτέμβριο πάει η λοταρία αποδείξεων
6
loading

Με καθυστέρηση θα κάνει τελικά πρεμιέρα μέσα στον Σεπτέμβριο του 2017 η «λοταρία» των αποδείξεων μέσω της οποίας θα μοιράζονται, με διάφορες μορφές, 12 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο ή 1 εκατ. ευρώ το μήνα σε όσους χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα.

Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να κληρώνονται κάθε μήνα 1.000 τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Με βάση τα στοιχεία από τις τράπεζες θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο - ΑΦΜ ένας συγκεκριμένο αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών και στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.

Η λοταρία θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.

Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί.

Στο οικονομικό επιτελείο κάνουν σκέψεις και για έξτρα κληρώσεις με περισσότερους νικητές που έκαναν τις αγορές τους στο οκτάμηνο του 2017.

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε για να ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή ξεκαθαρίζει το τοπίο με τη λοταρία των αποδείξεων.

Τα κέρδη λοιπόν, όπως φαίνεται, θα είναι αφορολόγητα για τους τυχερούς φορολογούμενους που πραγματοποιούν πληρωμές με πλαστικό χρήμα.

Συγκεκριμένα για τη λοταρία αποδείξεων η τροπολογία αναφέρει πως:

«Απαλλάσσονται από το φόρο κερδών από τυχερά παίγνια, τα χρηματικά ή κάθε είδους έπαθλα που θα προσφέρονται όταν ξεκινήσει (το φθινόπωρο πιθανότατα) το πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων στους τυχερούς που πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση μέσων πληρωμής με κάρτα ή με άλλο ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής, για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών.

Στόχος είναι η τόνωση της αγοραστικής κίνησης και η πάταξη της φοροδιαφυγής. Η προτεινόμενη απαλλαγή θεσπίζεται δεδομένου ότι τα έπαθλα της λοταρίας χορηγούνται ως κίνητρο από το Δημόσιο και συνεπώς η τυχόν επιβολή φόρου θα καταστρατηγούσε το λόγο της θέσπισής τους».

Ετσι από το φθινόπωρο, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες αποκτούν ένα ακόμη κίνητρο για να χρησιμοποιούν στις καθημερινές συναλλαγές τους το πλαστικό χρήμα. Εκτός από το χτίσιμο του αφορολογήτου ορίου των 8.636 - 9.545 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών τώρα μπορεί να έχουν τη τύχη να κερδίσουν 1.000 ευρώ.

Με βάση το σχεδιασμό η φορολοταρία, που αναμένεται να στήσει το υπουργείο Οικονομικών θα λειτουργήσει ως εξής:

- Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

- Τα στοιχεία αυτά θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όπου θα γίνει ταυτοποίηση των δαπανών που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο - ΑΦΜ ένας συγκεκριμένο αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (π.χ. έναν λαχνό ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).

- Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.

- Η λοταρία θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.

- Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Gdoc

  Θέλω να δω.... θα αναρτήσετε τα ονόματα των νικητών??
  Η' απλά θα πείτε οτι κέρδισαν 1.000 τυχεροί....???

  (και νικητής ο........κανένας!)

  οοοοοολλλλλεεεεεεεεεεε!!!!

 2. avatar Μανωλης κ

  Σημερα πληρωσα την α δοση της εφοριας θλιψη

  1. avatar criskalts

   Θα πάνε για ''καλό'' σκοπό.
   Κι εγώ το ίδιο.

 3. avatar καταργηση μετρητων

  Ειναι η μονη λυση. Ηθελα να ηξερα τι "επιστημονες" σκεφτονται αυτες τις βλακειες με τις κληρωσεις!?
  Καταργηση μετρητων και χρηση μονο χρεωστικων καρτων και κερματων.
  Δεν θα χρειαζονται ουτε καν οι εφοριες! Το εισοδημα φαινεται στην τραπεζα!

 4. avatar Σκεπτόμενος

  Ωθουν τον κόσμο προς το πλαστικό χρήμα με κάθε τρόπο, στην απόλυτη δικτατορία, κάποτε δεν θα μπορείς να δώσεις χαρτζιλίκι στο παιδί σου ή ελεημοσύνη θυμηθείτε το.

  1. avatar criskalts

   Ελεημοσύνη με κέρματα, χαρτζιλίκι με e-banking.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει