Ο Έλον Μασκ, το όνομα του οποίου απασχολεί την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα για τις απολύσεις που έκανε στο Twitter από την ώρα που το ανέλαβε, πούλησε άλλα 19,5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με χρηματοοικονομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Η τιμή της μετοχής της Tesla έχει υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την αρχή του έτους.

Την ίδια στιγμή, η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακαλεί περισσότερα από 40.000 οχήματά της στις ΗΠΑ λόγω πιθανού προβλήματος με το υδραυλικό τιμόνι.

Όπως αναφέρει το BBC, ο λόγος για τις πωλήσεις μετοχών της Tesla την τελευταία εβδομάδα, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ανεβάζουν όμως τη συνολική αξία των μετοχών που έχει συνολικά πωλήσει ο Μασκ από τις αρχές του έτους όταν και ανακοίνωσε ότι είχε αγοράσει ένα μερίδιο στο Twitter, σε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, ο Έλον Μασκ πούλησε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της Tesla τον Απρίλιο και άλλα 7 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο.

Μαζικές απολύσεις στο Twitter

Από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο του Twitter τον περασμένο μήνα, ο Μασκ έχει προβεί σε περικοπές σχεδόν του 50% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Όπως έγραψε στο Twitter, «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να μειώσει το εργατικό δυναμικό της εταιρείας καθώς η εταιρεία χάνει περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Κατηγόρησε επίσης «ομάδες ακτιβιστών που πιέζουν τους διαφημιστές» για «μαζική πτώση των εσόδων».

Μεταξύ των αλλαγών που ετοιμάζει ο Μασκ για το Twitter, είναι και η χρέωση 8 δολαρίων στους χρήστες για την επαλήθευση των λογαριασμών τους.