Σε ιστορικά χαμηλά το νόμισμα της Αργεντινής

Συνεχίζεται η πτωτική του πορεία παρά το δάνειο από το ΔΝΤ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:39
12/06/2018
Σε ιστορικά χαμηλά το νόμισμα της Αργεντινής
1
loading

Στο χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ των 26,44 πέσος ανά δολάριο υποχώρησε το νόμισμα της Αργεντινής, συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Το πέσο υποχώρησε 49 σεντς, παρά την εξασφάλιση από την Αργεντινή την περασμένη εβδομάδα ενός δανείου 50 δισ. δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομία της.

«Χωρίς ένα επίσημο πλαφόν, το δολάριο άρχισε και πάλι την πτήση του, φθάνοντας σε νέο υψηλό ρεκόρ», ανέφερε η ημερήσια εφημερίδα της χώρας La Nation, ενώ η ημερήσια οικονομική εφημερίδα Cronista Comercial σημείωσε ότι «το δολάριο έκανε νέο μεγάλο άλμα στα 26,44».

Το δάνειο του ΔΝΤ θα έχει διάρκεια 36 μηνών και θα καταβληθεί σε δόσεις μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η πρώτη θα αντιστοιχεί στο 30% του συνολικού ποσού ή περίπου σε 15 δισ. δολάρια και θα καταβληθεί στις 20 Ιουνίου.

Ένας από τους όρους που επέβαλε το ΔΝΤ είναι η μείωση του πρωτογενούς δημοσιονομικού ελλείμματος της Αργεντινής στο 1,3% του ΑΕΠ το 2019 και ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού το 2020. Επιπλέον το ΔΝΤ έχει απαιτήσει μεγαλύτερη αυτονομία για την κεντρική τράπεζα. Μεταξύ των άλλων όρων που επέβαλε το Ταμείο περιλαμβάνεται και η απαγόρευση περαιτέρω νομισματικής χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας.

Στα μέσα Μαΐου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ξεπεράσθηκε η «μεταβλητότητα της συναλλαγματικής ισοτιμίας» που είχε ως αποτέλεσμα την υποτίμηση του πέσο πάνω από 20% έναντι του δολαρίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΑΠΟΡΙΑ.

    Σε αντίθεση με την Βενεζουέλα, η Αργεντινή κυβερνάται από δεξιά κυβέρνηση, έχει τις ευλογίες των Αμερικανών και ασφαλώς δεν είναι σε εμπάργκο. Πώς είναι δυνατόν να πτώχευσε (όπως η Ελλάδα) και να παραδίνεται στο ΔΝΤ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει