Στο πακέτο άμεσων παρεμβάσεων για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, η οποία αυτήν την περίοδο πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊου και το οποίο παρουσίασε χθες (06/04) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που είπε ότι αυτά τα μέτρα θα λάμβανε το κόμμα του εάν βρισκόταν στην κυβέρνηση, στάθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του παρέμβασης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως τόνισε μέσω ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ, το πακέτο αυτό που πρότεινε το κόμμα του δεν προέρχεται στο σύνολό του από το «μαξιλάρι» ρευστότητας, αλλά μόνο τα 14 δισ. ευρώ. «Ούτε τα 15 δισ. που έχουμε… παρκάρει στο “μαξιλάρι” τα πειράζουμε, ούτε τα 20 δισ. τα ξοδεύουμε, διότι πρέπει να αφήσουμε και ένα κομμάτι», σχολίασε.

Εκτίμησε ότι τα  πιο πολλά από τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Επίσης, τόνισε πως το κόμμα του «έφαγε πάρα πολύ ξύλο» γι’ αυτό το «μαξιλάρι» που αρκετοί είχαν χαρακτηρίσει τότε «άχρηστο» και πως αυτήν τη στιγμή, «ότι υπάρχει τώρα είναι το κυρίαρχο».

«Για σκεφτείτε να είχε γίνει η πανδημία τον Μάρτη του 2015, όταν είχαμε ένα χρέος που δεν είχε διευθετηθεί», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup για την ενίσχυση της Ευρωζώνης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε για τον κίνδυνο η Ευρώπη να διαλυθεί, εάν δεν στηριχθεί η Ιταλία που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

«Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα, δηλαδή όταν η Ιταλία βγει από αυτήν την κρίση, θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στις χρηματαγορές και πολύ φοβάμαι ότι το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν φτάνει χωρίς κάποιο σημείο αμοιβαιοποίησης, δηλαδή να μοιραστούμε το κόστος», δήλωσε.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, προκειμένου να χειροτερεύσει τις σχέσεις εργασίας και ότι κόμματα σαν το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25 πρέπει να κάνουν «μια σοβαρή συζήτηση» πάνω στο θέμα, καθώς για τον κ. Τσακαλώτο είναι τεράστιο πρόβλημα οι χαμηλοί μισθοί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη για την ανάπτυξη.