Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη θα ζητήσει από το Συμβούλιό της να εγκρίνει την παράταση της αποστολής της στην Ελλάδα για πέντε χρόνια μέχρι το 2025, δήλωσε ο πρόεδρός της Σούμα Τσακραμπάρτι, στο Reuters.

«Τον Απρίλιο θα καταθέσουμε την πρότασή μας στο Συμβούλιο για παράταση της αποστολής μας έως το 2025. Είμαι βέβαιος ότι θα δοθεί η έγκριση», δήλωσε ο κ. Τσακραμπάρτι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διευκρίνισε επίσης, ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 400-600 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα μόνο για το τρέχον έτος. «Η Ελλάδα είναι ήδη η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά από 37 χώρες για την τράπεζά μας. Έχουν γίνει πολλά, αλλά θα γίνουν πολλά περισσότερα. Θέλουμε να εμπλακούμε σε όσα περισσότερα προγράμματα είναι δυνατό σε τομείς, όπως ο τουρισμός, τα ακίνητα και οι ανανεώσιμες πηγές αλλά και σε νέους τομείς όπως η αγροτική επιχειρηματικότητα και άλλα προγράμματα πράσινης ενέργειας μέχρι το 2020», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «με την παράταση της αποστολής, η τράπεζα θα μπορεί να κάνει περισσότερα με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. «Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν υπέροχες ιδέες αλλά δεν γνωρίζουν πώς να τις υλοποιήσουν», κατέληξε.