«Οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα»

Στους... μη έχοντες που επωμίζονται τα βάρη αναφέρεται το περιοδικό Focus


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
4:23
19/04/2017
«Οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα»
2
loading

«Ψηφοφόροι του Αλέξη Τσίπρα ελπίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα φορολογήσει, επιτέλους, τους πλούσιους», γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Μόνο οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις: Ο Αλ. Τσίπρας δεν πραγματοποίησε την υπόσχεσή του».

«Απ΄ την 13η σύνταξη και τις φορολοαπαλλαγές βγήκαν κερδισμένοι και ευκατάστατοι. (…) Οι φτωχότεροι είναι εκείνοι που θα επωμιστούν τα νέα μέτρα λιτότητας που αποφασίστηκαν στη Μάλτα. Σε αυτά ανήκει και η μείωση του αφορολόγητου.

Παράλληλα όσοι έχουν εισόδημα 450 ευρώ μικτά το μήνα θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος. (…) Την ίδια στιγμή οι φόροι ακινήτων καθιστούν την Ελλάδα μια από τις πιο ακριβές χώρες για ιδιοκατοίκηση, συνεχίζει το περιοδικό. Οι σχετικοί φόροι είναι υψηλότεροι από εκείνους στη Γερμανία.

Κατά συνέπεια καταρρέουν οι τιμές των ακινήτων. Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύονται όλο και συχνότερα ξένοι εκτός ΕΕ, οι οποίοι μόνο πέρυσι αγόρασαν για 250 εκ. ευρώ ακίνητα και μαζί με αυτά μια βίζα για το χώρο του Σέγκεν. Την ίδια στιγμή πολλοί Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν δόσεις και φόρους και έτσι τα ακίνητά τους απειλούνται με πλειστηριασμό. Ενώ ο Αλ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι δεν θα δώσει κανένα σπίτι σε τραπεζίτες, οι δημοπρασίες εξπρές θα γίνουν πραγματικότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό.

Πηγή: deutsche welle

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Leo1

    Μόνο που το Focus δεν αναφέρει ότι οι συμπατριώτες του είναι αυτοί που μας ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ αυτούς τους φόρους εξαθλίωσης και μάλιστα επιλεκτικά με αποδέκτη αποκλειστικά τον φτωχό Έλληνα (βλέπε Μάλτα) ενώ έχουν απορρίψει όλες τις ελληνικές προτάσεις για άλλου είδους φορολόγηση όπως των ευκατάστατων και των... πολύ ευκατάστατων!

  2. avatar φιλελληνας

    ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΑΝΙΑΡΟ-ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΓΑΔΕΣ ΣΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΚΑΡΝΙΚΑ ΚΑΙ 28.000 ΠΟΥ... ΣΤΙΡΜΩΞΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ κυβερνηση ....ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ...ΧΑΜΠΑΡΙ...ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ...ΣΕ ΔΥΟ ΓΑ'Ι'ΔΟΥΡΙΑ ΑΧΥΡΟ....ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ..ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ..ΤΙΠΟΤΑ..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ...ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!!!!!! ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ !!!ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΑΙ!!! ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ,,,κυβερνητες ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ..ΕΑΥΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.. ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ...συριζοανελ ?!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει