Για σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη συμφωνίας, έκανε λόγο ο Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup, προσθέτοντας πως «οι Ευρωπαίοι παραμένουν αλληλέγγυοι».

«Μιλάμε πλέον για ένα σημαντικό πακέτο μέτρο που περιλαμβάνει μια Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων που θα διαχειρίζεται μη εξυπηρετούμενα δάνεια και θα ασχολείται με επενδύσεις και ιδιωτικοποιήσεις», είπε ενώ τόνισε πως «η ανάπτυξη στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει το δεύτερο μισό του 2016, έως το 2,7%». Προϋπόθεση γι’ αυτό, όπως είπε, είναι η Ελλάδα «να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουμε συμφωνήσει».

«Βρισκόμαστε σε καλό σημείο» όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας, καθώς «προχωρήσαμε πολύ σήμερα όσον αφορά τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν», τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί και υπογράμμισε πως «πρέπει να υπάρχει ο μηχανισμός αυτό».

«Είναι χρήσιμο ο μηχανισμός μέτρων να υπάρχει καθώς διασφαλίζει όλες τις πλευρές» αναφορικά με την αξιοπιστία της Ελλάδας, εξήγησε.

Αναφορικά με το χρέος, ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί βασικό σημείο της συμφωνίας που υπογράψαμε πέρυσι».