Αρνήθηκε ότι έκανε λόγο για έκτακτη εισφορά ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ, διευκρινίζοντας πως μίλησε για «έναν πόρο από την είσπραξη, και όχι επί της είσπραξης, γιατί τότε θα ήταν ‘καπέλο’… Είναι ένας τεχνικός τρόπος για να έχουμε είσπραξη εισφορών χωρίς να διογκώνονται οι όφειλες» εξήγησε ο υφυπουργός.

«Ποτέ δεν μίλησα για έκτακτη εισφορά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.

Ο μόνος τρόπος να βρεθεί ο πόρος για το ασφαλιστικό είναι ο περιορισμός των δαπανών με την ενοποίηση των Ταμείων, καθώς το λειτουργικό κόστος τους αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ, ισχυρίστηκε ο κ. Πετρόπουλος, κάνοντας παράλληλα λόγο για αξιοποίηση ακινήτων και τονίζοντας πως «έχουμε τεράστια έλλειμμα στο ασφαλιστικό έχουν πληγεί οι πόροι… Εξετάζουμε εξοικονόμηση δαπανών μόνο από τις ενοποιήσεις, και ασφαλώς αναζητούμε πρόσθετα έσοδα για την κοινωνική ασφάλιση»

Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου κινήθηκε και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, χαρακτηρίζοντας «μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς.

«Η κυβέρνηση δεν αποδοκίμασε καμία δική μου άποψη, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» εξήγησε ο Τάσος Πετρόπουλος, αναφερόμενος στην σχετική ανακοίνωση και το ντόρο που δημιουργήθηκε.

«Δεν υπάρχει σχέδιο από πλευράς τρόικας για το ασφαλιστικό… Η αναμόρφωση του ασφαλιστικού είναι εξολοκλήρου πρωτοβουλία της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10:30 το πρωί της Τρίτης έχει προγραμματιστεί από κοινού σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.