H Coca-Cola Τρία Έψιλον ξεχώρισε στην τελετή απονομής των βραβείων Energy Mastering Awards 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά από την BOUSSIAS Events. Η εταιρεία απέσπασε συνολικά τρία βραβεία για την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και τις δράσεις που υλοποιεί προς μια κλιματικά ουδέτερη εφοδιαστική αλυσίδα. 

Η εταιρεία, που επενδύει συστηματικά σε ενέργειες για τη μείωση των εκπομπών από την ευρύτερη αλυσίδα αξίας με δέσμευση μια αειφόρο και κλιματικά ουδέτερη εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι το 2040, απέσπασε:

  • Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Energy Transition Leadership» για το ολοκληρωμένο πλάνο παρακολούθησης της ενεργειακής απόδοσης που υλοποιεί, με στόχο τη μείωση των εκπομπών σε όλη την αλυσίδα αξίας της, μέχρι το 2040.
  • Νικήτρια στην κατηγορία «Τρόφιμα & Ποτά» για την ανάκτηση θερμότητας από αεροσυμπιεστές χαμηλής και υψηλής πίεσης στο εργοστάσιο εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ. Σημειώνεται, ότι η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε τον στόχο του εργοστασίου του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ να γίνει κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2025.
  • Νικήτρια στην κατηγορία «Τρόφιμα & Ποτά» για τη μείωση της κατανάλωσης της θερμικής ενέργειας μέσω της τοποθέτησης θερμοπαπλωμάτων για τη θερμική μόνωση του πλυντηρίου φιαλών γυαλιού στη μονάδα παραγωγής του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο Γιώργος Χαντουμάκος, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας Coca-Cola της Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτήν την τριπλή διάκριση στα Energy Mastering Awards, καθώς αναδεικνύεται η σταθερή επένδυση της εταιρείας μας στη βιωσιμότητα και στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Θα συνεχίσουμε να υιοθετούμε καινοτόμες πρακτικές με ορίζοντα το μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040».

Τα Energy Mastering Awards διοργανώνονται με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εταιρείες για τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν για τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης, την εξοικονόμηση πόρων και λειτουργικών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα, νερό, πρώτη ύλη) και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα βραβεία προέκυψαν μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από την κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν 27 καταξιωμένα στελέχη από τις σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς.