Η Credit Suisse απηύθυνε έκκληση στην Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) για υποστήριξη σύμφωνα με τους Financial Times, αφού οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν έως και 30% και προκάλεσαν ένα ευρύτερο ξεπούλημα στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές τραπεζικές μετοχές.

Η Credit Suisse ζήτησε παρόμοια απάντηση από την ελβετική ρυθμιστική αρχή Finma, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η SNB και η Credit Suisse αρνήθηκαν να σχολιάσουν απαντώντας σε ερώτηση του Reuters.

Μεγάλη ανησυχία στις παγκόσμιες αγορές

Χρηματιστές στην Wall Street

Νέα ανησυχία κατέλαβε τις παγκόσμιες αγορές την Τετάρτη (15/3) μετά την είδηση ​​ότι ο μεγαλύτερος επενδυτής της Credit Suisse είπε ότι δεν μπορούσε να παράσχει στην ελβετική τράπεζα περισσότερη οικονομική βοήθεια.

Η απόδοση των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου διετούς υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

Οι τιμές του χρυσού ανανέωσαν το πρόσφατο ράλι τους καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλή καταφύγια. Οι τιμές του πετρελαίου αντιστάθμισαν τις απώλειες αφού έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο.

Η ανησυχία για περαιτέρω αστάθεια του τραπεζικού τομέα και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που παρακολουθούνται προσεκτικά αύξησαν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve ενδέχεται να σταματήσει ή να επιβραδύνει τα επιτόκια αύξησης.

Ο παγκόσμιος μετοχικός δείκτης, που παρακολουθεί μετοχές σε 49 χώρες, έχασε 1,76%.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 1,58%. Ο δείκτης S&P 500 SPX έχασε 1,39% και ο Nasdaq υποχώρησε 0,97%. Σημειώνεται πως το ελληνικό χρηματιστήριο έφτασε να υποχωρεί σχεδόν 5%.