Χθες, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, ξεκίνησε σταδιακά η διαδικασία έκδοσης επιταγών (vouchers) από τους δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ», αρχικά από την κατηγορία 1.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, για την έκδοση των επιταγών του, ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να εισέλθει στον λογαριασμό του (στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης) και να επιλέξει το πεδίο «Έκδοση & Διαχείριση Επιταγών», ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Επισημαίνεται ότι:

  • Οι δικαιούχοι δύναται να εκδίδουν μία ή περισσότερες επιταγές, με αθροιστική αξία (όλες μαζί) έως το συνολικό εγκεκριμένο ποσό ενίσχυσής τους.
  • Η δυνατότητα έκδοσης επιταγών θα είναι ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Προτείνεται, ως καλή πρακτική, οι δικαιούχοι να εκδίδουν τις επιταγές τους, αφού έχουν επιλέξει προϊόν προς αγορά και γνωρίζουν την αξία τιμολόγησης και αντίστοιχης επιχορήγησης (ανά τιμολόγιο).
  • Κατά τις πρώτες ημέρες της έκδοσης των επιταγών, ο χρόνος για την επεξεργασία του αιτήματος αυτού ενδέχεται να υπερβαίνει τις δύο ημέρες.

Το πρόγραμμα

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας. Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μπορούν να ενισχυθούν προκειμένου να:

  • εκσυγχρονίσουν την παραγωγική, εμπορική και διοικητική τους λειτουργία
  • αναβαθμίσουν τον τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας και να εισάγουν νέες μορφές υβριδικής εργασίας (hybrid workplace)
  • ψηφιοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με πελάτες και συνεργάτες, περιλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού εμπορίου
  • αυξήσουν το επίπεδο ασφάλειας και εμπιστοσύνης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές
  • μέσω της αξιοποίησης νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών

Για τον σκοπό αυτό, το Πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ» θα παρέχει επιταγές (vouchers) που θα διατεθούν για την απόκτηση, μέσω αγοράς ή μίσθωσης, νέων ψηφιακών εργαλείων.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.