Την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων να υπερασπιστούν το ευρώ και τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος επισήμανε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λανγκάρντ, τονίζοντας πως πρέπει να εξηγηθεί ότι ο μελλοντικός μόνιμος μηχανισμός βοήθειας προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες «δεν αποτελεί απειλή».

«Οι Ευρωπαίοι το έδειξαν και πάλι την Κυριακή,τη μέρα και τη νύχτα, πως είναι προφανώς αλληλέγγυοι, αποφασισμένοι, προσηλωμένοι στην υπεράσπιση του νομίσματός τους και της νομισματικής ζώνης τους», τόνισε η Λανγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Υπογράμμισε πως η Ε.Ε. κατέληξε σε συμφωνία την Κυριακή σχετικά με τη βοήθεια στην Ιρλανδία και το μελλοντικό μόνιμο μηχανισμό επίλυσης κρίσεων, στον οποίο οι αγορές θεωρούν βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν ιδιώτες επενδυτές.

«Πρέπει να εξηγούμε ξανά και ξανά ότι πρόκειται απλώς να προσαρμοστούμε στη διάρκεια του χρόνου σε ένα μηχανισμό εντελώς ανάλογο με ένα μηχανισμό του τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που δεν αποτελεί απειλή αλλά μέσο για να υπάρχει οργάνωση σε καταστάσεις κρίσης», επέμεινε.