Η ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης συνεχίζεται με συγκρατημένο ρυθμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη συνέντευξη που έδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Αναμένουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα αποκτήσει ευρύτερη βάση», σημείωσε ο Ντράγκι, προσθέτοντας: «Η εγχώρια ζήτηση θα ενισχυθεί περαιτέρω από τα μέτρα της νομισματικής μας πολιτικής και τη θετική επίδρασή τους στις χρηματοδοτικές συνθήκες, καθώς και από την πρόοδο που έχει γίνει αναφορικά με τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Επιπλέον, το χαμηλό επίπεδο των τιμών του πετρελαίου αναμένεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και την εταιρική κερδοφορία και, συνεπώς, την ιδιωτική κατανάλωση και τις επενδύσεις. Περαιτέρω, η ζήτηση για εξαγωγές από την Ευρωζώνη θα ωφεληθεί από τις βελτιώσεις στην ανταγωνιστικότητα τιμών”.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δεσμεύθηκε και πάλι ότι η ΕΚΤ θα εμμείνει στην υλοποίηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής της, περιλαμβανομένης της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης. Ο κ. Ντράγκι τόνισε με έμφαση την ανάγκη «πλήρους εφαρμογής» της νομισματικής πολιτικής για να εδραιωθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.