«Η ελληνική χρεοκοπία έρχεται πιο κοντά καθώς οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν τελεσίγραφα», γράφει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, τονίζοντας πως οι δύο πλευρές έχουν ρίξει στο τραπέζι τις τελικές τους απαιτήσεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες μοιάζουν ασυμβίβαστες.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά και στις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, παρατηρώντας πως ο έλληνας πρωθυπουργός φάνηκε αποφασισμένος να δείξει ότι η Ελλάδα είναι ακόμη κυρίαρχος της μοίρας της, τουλάχιστον στους ίδιους τους Έλληνες. «Δεν περιμένουμε από αυτούς να καταθέσουν το δικό τους σχέδιο σε εμάς. Η Ελλάδα είναι αυτή που καταθέτει προτάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «υπάρχει ανησυχία ότι μεγάλο μέρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ -ενδεχομένως και ο κ. Τσίπρας- να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι αδύνατη μία συμφωνία με ανεκτούς όρους και να έχει ήδη αποφασίσει την χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Προτιμούν αυτή τη λύση παρά να προδώσουν τις αρχές τους».

«Εάν ισχύει αυτό, η στρατηγική τους αποσκοπεί στο να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την οριστική ρήξη, πείθοντας την ελληνική κοινή γνώμη ότι το Grexit επιβλήθηκε στη χώρα», συμπληρώνει.