Δυναμική επανείσοδο στην ελληνική αγορά ετοιμάζεται να κάνει η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour μέσω της εταιρείας Retail & More S.A. που ανήκει στον όμιλο Βαρδινογιάννη, με τα πρώτα καταστήματα να ανοίγουν στη χώρα μας όπως όλα δείχνουν, το φετινό καλοκαίρι.

Μάλιστα εκδόθηκε και κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών μετά το χθεσινό κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι όπου είναι εισηγμένη η Carrefour. Όπως τονίζει ο executive director της Carrefour International Partnerships κ. Patrick Lasfargues, «το σήμα και τα προϊόντα μας είναι ευρέως γνωστά στην Ελλάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δυνατότητα να προφέρουμε ξανά στους Έλληνες καταναλωτές ό,τι καλύτερο διαθέτουμε. Ο Όμιλος Teleunicom και η θυγατρική του Retail & more, είναι για εμάς η καλύτερη βάση για να μπούμε γρήγορα και αποτελεσματικά στην αγορά. Με την είσοδο στην Ελλάδα το 2022, η Carrefour International Partneship ενισχύει την αναπτυξιακή της πορεία σε νέες αγορές».

Από την πλευρά του ο CEO της Retail & More κ. Βασίλης Στασινούλιας σημείωσε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επαναφορά των σημάτων και των καινοτόμων εμπορικών μοντέλων της Carrefour στην Ελλάδα. Οι Έλληνες καταναλωτές θα ζήσουν την εμπειρία ενός πρωτοποριακού omnichannel οικοσυστήματος που θα προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, προσβάσιμα σε όλους».

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και τα όσα είπε ο CEO της Teleunicom κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας πως «αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της λιανικής και των τροφίμων και ήταν μεγάλη μας επιθυμία να επαναφέρουμε την Carrefour στην ελληνική αγορά. Στις συζητήσεις μας με την Carrefour International Partnership, επιβεβαιώθηκαν πλήρως ο στρατηγικός σχεδιασμός και η φιλοδοξία μας για τα brands της Carrefour».

Η άφιξη των Carrefour έρχεται 10 χρόνια μετά την αποχώρησή τους από την Ελλάδα. Ήταν Ιούνιος του 2012, μόλις δηλαδή η χώρα μας είχε ξεκινήσει να μπαίνει σε βαθιά δημοσιονομική κρίση, όταν ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωνε ότι αποεπένδυε από την κοινοπραξία με τον τοπικό εταίρο του Μαρινόπουλο.