Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Τις συνέπειες που θα είχε για την Ελλάδα μια έξοδος από το ευρώ σκιαγραφεί ο Τζέιμς Μπούλαρντ, μέλος της Federal Reserve Bank και πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο Σαιντ Λούις των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Εάν η Ελλάδα αποχωρούσε από την ευρωζώνη, θα υπήρχε μικρή διάδοση των επιπτώσεων και πιθανώς θα ήταν διαχειρίσιμη για την ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπούλαρντ και τόνισε: «Εάν αποχωρούσαν από το ευρώ, θα ήταν μια πολύ μαύρη ημέρα για την Ελλάδα».

Εξέφρασε δε τη άποψη ότι δεν θα υπήρχε μεγάλη μετάδοση και εκτίμησε ότι μια τέτοια κατάσταςη θα είναι «μάλλον διαχειρίσιμη» για το ευρωπαϊκό νομισματικό σύστημα. «Εάν όντως αποχωρήσουν, θα θεωρηθεί ως ελληνικό ζήτημα και όχι ως ζήτημα του ευρώ», είπε.