Τον γύρο των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων του κόσμου μέσα σε… ελάχιστα δευτερόλεπτα έκανε η είδηση της επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το πρακτορείο Bloomberg με δημοσίευμά του αναφέρει πως Έλληνες αξιωματούχοι λένε ότι επετεύχθη συμφωνία. Μάλιστα, το Bloomberg επισημαίνει πως «είναι περίεργο, γιατί λίγα λεπτά νωρίτερα, το Reuters υποστήριζε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε ζητήσει Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για την ερχόμενη Κυριακή, αν δεν σημειωνόταν συμφωνία στο σημερινό Eurogroup».

«Χωρίς βοήθεια, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κινδύνευε να μείνει χωρίς ρευστό τον ερχόμενο μήνα. Με την αποδοχή των γερμανικών απαιτήσεων, ο πρωθυπουργός, που υποσχέθηκε να δώσει τέλος στη λιτότητα, κινδυνεύει με εγχώριες αρνητικές αντιδράσεις» γράφει το δίκτυο.

Μάλιστα, επισημαίνει πως το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας αναμένεται να λήξει στα τέλη Φεβρουαρίου και προσθέτει πως, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε παράταση -ένα βήμα, όπως εξηγεί το Bloomberg, που οδήγησε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό δίκτυο CNBC επισημαίνει πως, μετά τις πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και της Ελλάδας συμφώνησαν σε ένα προσχέδιο, το οποίο μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία παράτασης του πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα.

Το δίκτυο, ωστόσο, διευκρινίζει πως, όπως πληροφορείται έπειτα από επικοινωνία με εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν επετεύχθη οριστική συμφωνία.