Σχεδόν 45 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν ως δικαιώματα εθνικού αποθέματος για το έτος 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Το ακριβές ποσό ανέρχεται σε 44.999.974,86 ευρώ και πιστώθηκε στους λογαριασμούς 24.648 δικαιούχων.

Στην ανακοίνωση του Οργανισμού επισυνάπτονται οι ακόλουθοι σχετικοί πίνακες:

Οδηγίες

Κατά την ίδια ανακοίνωση, «οι δικαιούχοι γεωργοί δύνανται να ενημερωθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή “Καρτέλα του Αγρότη“, όπου αναρτήθηκε η ατομική τους πράξη προσδιορισμού δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης εθνικού αποθέματος

Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα registration.dikaiomata.gr στην επιλογή “Εγγραφή” (…).

Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στις οn-line εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω εγγραφής στην ιστοσελίδα για τα έτη (2014-2020) ή έχουν υποβάλλει αίτηση στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα (Βιολογικές Καλλιέργειες, Κομφούζιο, Νιτρορύπανση) για την είσοδό τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα χρήστη, κωδικό). Δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή στο σύστημα ή πιστοποίηση μέσω taxisnet».