Ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Σκυλακάκης επανέφερε στην δημοσιότητα το θέμα των απευθείας αναθέσεων του ΟΠΑΠ, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ! Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ: «Αυτές οι απευθείας αναθέσεις έχουν συνεχώς διαρκή καινούργια πράγματα που δεν υπήρχαν ποτέ στον αρχικό διαγωνισμό. Είκοσι χιλιάδες νέες τηλεοράσεις, αποκωδικοποιητές, καινούργιο κανάλι, παιχνίδια καινούργια, άσχετα πράγματα δηλαδή που δεν υπήρχαν ποτέ στον αρχικό διαγωνισμό.»

Άλλο ένα σκάνδαλο φαίνεται να έρχεται στη δημοσιότητα, που αφορά αυτή την ανάθεση από τον ΟΠΑΠ στην Intralot. Σειρά ερωτημάτων για την παράταση σύμβασης μεταξύ των δύο μερών που φωτογραφίζει σε ρεπορτάζ του και η εφημερίδα «το Καρφί του Σαββατοκύριακου». Και εκεί φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι άγνωστοι οι λόγοι της παράτασης της σύμβασης. Επιπλέον ερωτήματα όπως ποιος αξιολόγησε τις υπηρεσίες κατά την παράταση της σύμβασης, ποιος και με ποια διαδικασία αποτίμησε την επιμέρους και τη συνολική αξία των υπηρεσιών, βάση ποιας λογικής συνομολογήθηκε η συγκεκριμένη ποσοστιαία αμοιβή 8% για την κοινοπραξία της Intralot για τυχερά παιχνίδια, ποιος διαπραγματεύτηκε τους όρους και άλλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε η απαιτούμενη διαφάνεια στις διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο ΟΠΑΠ δήλωσε ότι: «Έξι μήνες μετά την ανάληψη της παρούσας διοίκησης, δεν ήταν δυνατόν να γίνει διαγωνισμός για την εξεύρεση νέου παρόχου. Ο ΟΠΑΠ προσέλαβε τεχνικό σύμβουλο προκειμένου να συντάξει τους όρους της δημοπράτησης και στις αρχές του 2011 θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό για νέο πάροχο. Τόσο η διαδικασία ενός διεθνούς διαγωνισμού όσο και οι απαιτήσεις που υπάρχουν για αδιάλειπτη τεχνολογική στήριξη των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, δεν επιτρέπει να συντελεστεί σε μικρότερο χρονικό διάστημα.